VIVATECH – RENAULT UN ŽANS MIŠELS ŽĀRS AUTOMOBIĻUS PADARA PAR VIETU UNIKĀLAS SKAŅU AINAVAS BAUDĪŠANAI / RENAULT NORDE / Jaunumi

VIVATECH – RENAULT UN ŽANS MIŠELS ŽĀRS AUTOMOBIĻUS PADARA PAR VIETU UNIKĀLAS SKAŅU AINAVAS BAUDĪŠANAI

IEPAZĪŠANĀS AR JAUNĀKAJĀM SONIC ROADS UN SOUND BUBBLES INOVĀCIJĀM, KAS BŪS PIEEJAMAS RENAULT NĀKAMAJOS ELEKTRISKAJOS MODEĻOS.

VivaTech tehnoloģiju konferencē Renault iepazīstinās ar savu inovatīvo jauno konceptauto – Scénic Vision, kas ir vizionārs un priekštecis ilgtspējīgas attīstības un automobiļu salona tehnoloģiju ziņā.

Content block

Renault iezīmē galveno mērķi sadarbībai ar Žanu Mišelu Žāru, franču mākslinieku un pasaulslavenu skaņu inženieri.

“Automobiļi ir lieliska telpa, kurā var radīt tehnoloģiju un vides sinerģiju. Renault ir automobiļu ražotājs, kas strauji mainās, un es patiesi vēlos ielikt visas savas skaņu inženiera prasmes šajā neaptverami daudzveidīgo skaņas pieredžu pasaulē.” Žans Mišels Žārs, mākslinieks un skaņu inženieris. 

Žans Mišels Žārs kopā ar Renault izstrādās automobiļa telpas akustiku, lai pilnveidotu skaņas pieredzi zīmola nākamajos elektriskajos modeļos. Šī sadarbība centrējas ap trim galvenajiem principiem.

“MAZĀK IR VAIRĀK” – PIEMĒRS NĀKOTNES AUTOMOBIĻU SALONIEM

“Mazāk ir vairāk” tehnoloģiskā pieeja, kas izmantota Scénic Vision konceptauto, atspoguļo Renault centienus radīt izcilu audiosistēmu, izmantojot pēc iespējas mazāk elementu. Tā ir ilgtspējīga tehnoloģiskā pieeja pasažieru labsajūtai auto salonā. Šī pieeja ietekmēja skaņas ainavas dizainu Scénic Vision automobilim, kurā ir ierīkoti mazāk skaļruņu. Inovatīvo audiosistēmu veido vidējo un zemo frekvenču skaļruņi visās durvīs un “skaņas burbuļi”, kas ierīkoti katrā galvas balstā. Tādējādi ikviens pasažieris izbauda uzlabotu, visaptverošu, kvalitatīvu akustiku, kas ir izstrādāta konkrētai sēdvietai.

JAUNA SKAŅAS KOMPLEKTĀCIJA, KO IZSTRĀDĀJIS ŽANS MIŠELS ŽĀRS

Elektroautomobiļiem kļūstot arvien populārākiem, nepieciešams no jauna veidot priekšstatus par auto “skaņu” – gan iekšpusē, gan ārā. Uzticot savu elektrisko auto modeļu skaņas komplektācijas veidošanu Žanam Mišelam Žāram, Renault komandām ir iespēja pilnā mērā likt lietā šī mākslinieka pieredzi un radošumu. Skaņas komplektācijā ietvertas vairākas funkcijas: sasveicināšanās signāls, iekāpjot automobilī, visa audiosistēma (elementi, atrašanās vieta, algoritmi), kā arī skaņa, ko elektroautomobiļi rada, braucot lēnāk par 30 km/h, lai brīdinātu gājējus (transportlīdzekļa akustiskā brīdināšanas sistēma (AVAS)).

SONIC ROAD – PATENTĒTS RENAULT PAKALPOJUMS UZLABOTAI SENSORAI PIEREDZEI VISA BRAUCIENA LAIKĀ

Konferencē Žans Mišels Žārs sniegs māksliniecisku ieskatu par Renault pašu pirmo inovatīvā Sonic Road algoritmu. Šis patentētais Renault pakalpojums nodrošinās pasažieriem ideālo skaņas celiņu, kur ņemta vērā gan vadītāja mūzikas izvēle, gan kontekstuālā informācija – atrašanās vieta, ainava, laika apstākļi vai pat diennakts laiks. Būdams pētnieks un mūziķis, Žans Mišels Žārs ir izgudrojis veidu, kā apvienot kontekstuālos datus, ko iegūst automobilis, ar muzikālo saturu (mūziku, podkāstiem, ziņām utt.). Pateicoties algoritmam, tiks nodrošināta pilnīgi jauna sensorā pieredze visiem pasažieriem, kas pastiprinās sajūtu, ka esi pilnībā iegremdējies apkārtējā vidē un tās skaņās.

Renault un Žans Mišels Žārs ir parakstījuši sadarbības līgumu vismaz uz trim gadiem. Paredzēts, ka viņu sadarbības augļus varēs baudīt nākamajos zīmola elektroauto modeļos. Žana Mišela Žāra darbs jau tagad ir pamanāms Renault automobiļos, jo viņš strādāja ar Megane E-TECH Harman Kardon skaņu sistēmas māksliniecisko režiju un darīs to arī visos turpmākajos modeļos.

Plašāka informācija par svarīgākajām Renault aktivitātēm VivaTech konferencē pieejama saitē events.renaultgroup.com/en.

PAR RENAULT

Renault – vēsturisks mobilitātes zīmols un elektrisko transportlīdzekļu līderis Eiropā – vienmēr ir izstrādājis inovatīvus automobiļus. Ar stratēģisko plānu “Renaulution” Renault ir uzsācis vērienīgu, jaunu vērtību radošu transformāciju, virzoties uz konkurētspējīgāku, līdzsvarotāku un elektrificētāku automobiļu klāstu. Tā mērķis ir iemiesot mūsdienīgumu un inovatīvas tehnoloģijas enerģijas mobilitātes pakalpojumu jomā automobiļu nozarē un arī ārpus tās.