"Renault" un "Plug Power" apvienojas, lai kļūtu par līderi ūdeņraža komercauto tirgū / RENAULT NORDE / Jaunumi

"Renault" un "Plug Power" apvienojas, lai kļūtu par līderi ūdeņraža komercauto tirgū

Automobiļu ražotājs "Groupe Renault" un "Plug Power Inc.", kas ir degvielas šūnu sistēmu un ar ūdeņradi saistīto pakalpojumu līderis pasaulē, paziņojuši par saprašanās memoranda parakstīšanu, lai līdz 2021. gada pirmā pusgada beigām Francijā nodibinātu vienādu daļu kopuzņēmumu.

Šis kopuzņēmums tuvāko gadu laikā ļaus "Groupe Renault" un "Plug Power" kļūt par ar ūdeņradi saistīto pakalpojumu pētniecības un attīstības, pārveides, ražošanas un pārdošanas līderiem Eiropā. Kopuzņēmuma platforma ir paredzēta strauji augošajam vieglā komerctransporta, taksometru un komerciālo pasažieru pārvadājumu tirgum.

Kopuzņēmums izmantos "Groupe Renault" pieredzi jauno enerģijas avotu jomā un tās spēcīgo pozīciju elektriskā vieglā komerctransporta segmentā, kā arī "Plug Power" 20 gadu pieredzi kurināmā elementu (t.s. degvielas šūnu) tehnoloģijās un ūdeņraža risinājumos. "Plug Power" ir ieviesis vairāk nekā 40 000 kurināmā elementu sistēmu, projektējis un izveidojis 110 uzpildes stacijas, kas katru dienu klientiem izsniedz vairāk nekā 40 tonnas ūdeņraža. "Plug Power" ir arī elektrolīzes ceļā iegūtā "zaļā" ūdeņraža risinājumu jomas līderis.

Vieglā komerctransporta tirgū jaunais uzņēmums plāno piedāvāt unikālus, kompleksus un daudzveidīgus produktus, kā arī risinājumus, kuri balstās uz trim pamatprincipiem – pētniecība (un attīstība), ražošana un pārdošana.

"Groupe Renault" un "Plug Power" plāno izveidot Inovāciju centru kurināmā elementu tehnoloģijas un ar ūdeņradi darbināmā vieglā komerctransporta attīstībai, pamatojoties uz "Groupe Renault" esošajām un topošajām platformām. Sākotnēji uzsvars tiks likts uz lielo kravas furgonu segmentu, kurā tiks izmantotas "Trafic" un "Master" transportlīdzekļu platformas. Šis Inovāciju centrs būs unikāls ar to, ka apvienos pētniecības un attīstības departamenta darbu pie kurināmā elementiem un ūdeņraža transportlīdzekļiem ar auto inženieru komandu.

Tāpat kopuzņēmums apvienos "Groupe Renault" automašīnu ražošanas kapacitāti ar "Plug Power" zinātību (know-how) ūdeņraža kurināmā elementu un ūdeņraža sistēmu ražošanas jomā, izveidojot Francijā vertikāli integrētu kurināmā elementu bloku un sistēmu ražošanas centru, lai tos ieviestu vieglā komerctransporta platformās. Turklāt šis ražošanas centrs nodrošinās arī ūdeņraža uzpildes sistēmas, kas ir ūdeņraža ekosistēmas galvenā sastāvdaļa.

Partnerības rezultātā tiks izveidots uzņēmums, kurš izstrādās ar ūdeņradi darbināmo transportlīdzekļu ekosistēmas risinājumus, kā arī piedāvās klientiem transportlīdzekļus, ūdeņraža uzpildes stacijas, ūdeņraža degvielu un pakalpojumus. Šī kompleksā pieeja veicinās sistēmas ieviešanu komerciālajos autoparkos.

Sākot ar 2021. gadu, izveidojot pirmos izmēģinājuma autoparkus, kopuzņēmums uzsāks ar ūdeņraža kurināmā elementiem darbināmā vieglā komerctransporta tirdzniecību Eiropā. "Groupe Renault" un "Plug Power" nodrošinās patstāvīgajam kopuzņēmumam nepieciešamos resursus tā mērķu sasniegšanai. Kopuzņēmuma izveidošana notiek, ņemot vērā šādām darbībām parasti piemērojamos noteikumus. Tādējādi līdz 2021. gada pirmā pusgada beigām darbinieku pārstāvības institūcijas tiks informētas par apvienošanu, kā arī tiks saņemta atļauja no kompetentajām iestādēm.

Piesakieties "NORDE" jaunumu saņemšanai un esiet pirmais, kas uzzin par NORDE aktuālākajiem piedāvājumiem , akcijāmun citiem NORDE notikumiem.

Pieteikties jaunumu saņemšanai