RENAULT KANGOO – VISVAIRĀK PĀRDOTAIS ELEKTROAUTOMOBILIS SAVĀ SEGMENTĀ KOPŠ 2011. GADA / RENAULT NORDE / Jaunumi

RENAULT KANGOO – VISVAIRĀK PĀRDOTAIS ELEKTROAUTOMOBILIS SAVĀ SEGMENTĀ KOPŠ 2011. GADA

  • Pats pirmais elektroautomobilis (EA), kas izpelnījies starptautiskā gada furgona titulu 2011. gadā, tādējādi izveidojot jaunu transportlīdzekļu kategoriju – Renault Kangoo ir šī segmenta visu laiku visvairāk pārdotais modelis.
  • Mobēžas rūpnīcā Ziemeļfrancijā kopš 2011. gada ir saražoti vairāk nekā 90 000 Renault Kangoo un 10 000 partneru pilnībā elektrisko automobiļu.
  • Kopš izlaišanas šis modelis ir kalpojis kā ideāla testēšanas vieta zīmola elektroautomobiļiem.

Renault Kangoo ir bijusi nozīmīga un maz zināma loma, palīdzot Renault gūt pieredzi elektroautomobiļu jomā. Lai gan Renault jau 1985. gadā pētīja ideju par elektriskiem furgoniem ar Renault Express elektrisko versiju, kuru darbināja niķeļa-cinka akumulatori, šī ambīcija kļuva par realitāti tikai 2000. gadu sākumā ar Renault Kangoo.

Renault Kangoo kalpoja kā testēšanas vieta topošajiem elektroautomobiļiem un jau 2002. gadā bija pieejams gan elektriskā (Kangoo Electri’cité), gan hibrīda (KangooElect’road) versijā. Šie maza mēroga izlaidumi palīdzēja zīmolam iegūt patiesi vērtīgas zināšanas par EA izstrādi, industrializāciju un sevišķi apkopi. Tajā laikā pie katra klienta brauca "lidojošo ārstu" komanda, lai analizētu, veiktu apkopi un pilnveidotu šos jau apritē nonākušos modeļus.

2011. gadā, kad Renault Kangoo Z.E kļuva pieejams plašākai sabiedrībai, tas kļuva par pirmo pilnībā elektrisko automobili, kas izpelnījies starptautisko gada furgona titulu, tādējādi izveidojot segmentu elektriskajiem furgoniem. Tagad Renault izmanto savu gadiem krāto pieredzi un intensīvu speciālistu darbu, lai izveidotu jaunu, jaudīgu KangooE-Tech Electric klāstu, kas kļūs par tirgus līderiem. Kopš tā laika šis modelis kļuvis par visvairāk pārdoto elektroautomobili vēsturē, un Mobēžas rūpnīcā Francijā ir saražoti vairāk par 90 000 automobiļu. Ja pierēķinām arī partneriem saražotos automobiļus, šis skaitlis pieaug līdz 100 000 automobiļiem!

Kangoo ir pieejams E-Tech electric versijā gan uzņēmumiem, gan privātajiem klientiem divos garumos – kā kravas auto, kā furgons vai pasažieru automobilis. Turklāt, to var bezgalīgi pārveidot – to nodrošina vairāk nekā 350 Renault Pro+ sertificēto pārveidošanas speciālistu.

MOBĒŽA (MAUBEUGE) – IZCILĪBAS CENTRS ElectriCity SIRDĪ

Kopš 1997. gada Mobēžas rūpnīcā, kas atrodas Odefransā (Hauts-de-France), Francijas ziemeļos, top Kangoo priekš visas pasaules. Šī rūpnīca kopā ar Duē (Douai) un Ruīzas (Ruitz) rūpnīcām veido jauno ElectriCity – Eiropas lielāko un konkurētspējīgāko elektroautomobiļu ražošanas centru, kurā līdz 2025. gadam Renault plāno ražot 480 000 elektroautomobiļus gadā.

Centienos industrializēt jaunā Kangoo jaunākās pasažieru un dienesta automobiļu versijas, kā arī partneru Mercedes un Nissan automobiļus, vienlaikus garantējot maksimāli kvalitatīvu ražošanu, Renault šajā rūpnīcā ieguldījis 450 miljonus eiro un ierīkojis jaunu akumulatoru salikšanas darbnīcu.

Jaunā Electric Kangoo E-TECH elektromotorsun lādētāji ir ražoti Renault Klē (Cléon) rūpnīcā Normandijā (uz ziemeļrietumiem no Parīzes).

Lai nodrošinātu panākumus dažādiem Renault Kangoo modeļiem, kopš 2022. gada 1. janvāra darbā vairākos amatos Mobēžas rūpnīcā pieņemti 164 cilvēki, noslēdzot pastāvīgus līgumus. Pieņemšana darbā turpinājās arī 2023. gadā, un jau tagad ar operatoriem noslēgti vēl 120 pilna darba laika līgumi.

Šie jaunie amati ir daļa no “Re-Nouveau France2025” vienošanās, kuru 2021. gada decembrī parakstīja arodbiedrības organizācijas CFE-CGC, CFDT un FO, lai Grupas darbību saistītu ar Franciju. Mobēžas rūpnīcā strādā 2500 darbinieku.

PAR RENAULT

Jau vairāk nekā gadsimtu Renault projektē, ražo un pārdod vieglos komercautomobiļus, kas atbilst profesionālo klientu prasībām visā pasaulē.

Express, Kangoo, Trafic un Master – ikoniski automobiļi, kurus pazīst visā pasaulē pēc tā, kā tie inovatīvos veidos uzlabo savu lietotāju ikdienu.

Renault Pro+ vairāk nekā desmit gadus ir Eiropas līderis dažādos  tirgos (iekšdedzes dzinēju un elektroauto) un piedāvā individuāli pielāgotus un gudrus ilgtspējīgas mobilitātes risinājumus, veidojot unikālas risinājumu, pakalpojumu kombinācijas, un finansēšanas priekšlikumus, kas vienkāršo un veicina profesionālo klientu uzņēmumu attīstību. Tas apvieno inovatīvus digitālos risinājumus, apstiprinātu virsbūves ražotāju loku un komerctransporta ekspertu tīklu no vairāk nekā 600 Renault Pro+ centriem vairāk nekā 25 valstīs.