GEELY UN RENAULT GROUP PARAKSTA PAMATNOLĪGUMU PAR VADOŠĀ PIEDZIŅAS TEHNOLOĢIJU UZŅĒMUMA IZVEIDOŠANU / RENAULT NORDE / Jaunumi

GEELY UN RENAULT GROUP PARAKSTA PAMATNOLĪGUMU PAR VADOŠĀ PIEDZIŅAS TEHNOLOĢIJU UZŅĒMUMA IZVEIDOŠANU

PAMATNOLĪGUMS PAREDZ TO, KA GEELY UN RENAULT GROUP PIEDERĒS PA 50 % JAUNĀ UZŅĒMUMA AKCIJU.

Jaunās partnerības mērķis ir kļūt par līderi nākamās paaudzes hibrīdo un augstas efektivitātes piedziņu risinājumu jomā, lai turpmākajos gados apmierinātu pieprasījumu visā pasaulē.

Šī iniciatīva ir daļa no Renaulution pārtapšanas plāna Renault Group un Geely pārejas uz intelektiskiem e-mobilitātes pakalpojumiem.

Jaunais uzņēmums apgādās daudzus zīmolus visā pasaulē ar pilnu savā klasē labāko piedziņu klāstu, tostarp ar elektriskiem risinājumiem.

Pēc izveidošanas jaunajam uzņēmumam būs 17 piedziņas rūpnīcas un pieci pētniecības un izstrādes centri trīs kontinentos, tas nodarbinās ap 19 000 darbinieku un apgādās 130 valstis.

Jaunā organizatoriskā struktūra, stratēģiskās ietekmes zonas un pievilcīgais biznesa modelis ar laiku piesaistīs jaunus partnerus.

2022. gada 8. novembrī, Handžou, Honkongas īpašajā administratīvajā rajonā (Hangzhou, HongKong SAR), Ķīnā un Buloņā-Bijankūrā (Boulogne-Billancourt), FrancijāGeely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (minētie uzņēmumi kopā saukti “Geely”) un Renault Group ir parakstījuši nesaistošu pamatnolīgumu izveidot jaunu globālu līderi savā klasē labāko hibrīdo piedziņu un augstas efektivitātes iekšdedzes dzinēju piedziņu izstrādē, ražošanā un piegādē.

Saskaņā ar šo pamatnolīgumu Geely un Renault Group katrai piederēs attiecīgi 50 % jaunā uzņēmuma akciju daļu.

Jaunais uzņēmums būs atsevišķs globāls piedziņas sistēmu risinājumu piegādātājs, kas ražos nākamās paaudzes hibrīdās piedziņas sistēmas un piecos globālos pētniecības un izstrādes centros izstrādās zemu emisiju un nulles emisiju tehnoloģijas. Pēc atklāšanas paredzēts, ka jaunais uzņēmums apgādās daudzus rūpnieciskos klientus, tostarp Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, kā arī Nissan un Mitsubishi Motors Company. Nākotnē šī partnerība varētu arī piedāvāt piedziņas tehnoloģijas trešo pušu automobiļu zīmoliem.

Plānots, ka jaunajam uzņēmumam būs 17 piedziņas rūpnīcas trīs kontinentos, kopumā nodarbinot apmēram 19 000 cilvēkus. Tā kopējā jauda pārsniegs piecus miljonus iekšdedzes, hibrīdo un plug-in hybrid dzinēju un transmisiju gadā, apgādājot vairāk nekā 130 valstis un reģionus. Jaunā uzņēmuma kopējais produktu portfelis un ietekmes zona reģionos ļautu piedāvāt risinājumu 80 % globālā iekšdedzes dzinēju tirgus.

Paziņojums pa šo vienošanos nācis klajā Renault Group Kapitāla tirgus dienā Parīzē, kad Grupa iezīmēja virkni iniciatīvu, kas paātrinās tās pārtapšanu, un dalījās ar savām vidējā termiņa finanšu prognozēm.

Luka de Meo (Luca de Meo), Renault Group izpilddirektors:Renault Group pārtapšana Renaulution ietvaros, lai piesaistītu vērtību visai jaunajai autobūves vērtības ķēdei notiek aizvien straujāk; priecājamies, ka esam vienojušies par plāniem veidot ambiciozu partnerību ar Geely, lai turpinātu attīstīt iekšdedzes dzinēju un hibrīdo dzinēju tehnoloģijas, kas turpmākajās desmitgadēs saglabās nozīmīgu lomu autobūves piegādes ķēdēs. Mēs varēsim piedāvāt savā klasē labākos piedziņas un elektriskos risinājumus daudziem oriģinālo iekārtu ražotāju zīmoliem visā pasaulē, izmantojot tirgus potenciālu šai zemu emisiju tehnoloģijai.”

Eriks Li (Eric Li), Geely Holding Group valdes priekšsēdētājs, sacīja: “Šodienas vienošanās ar Renault Group ļaus radīt globālu līderi hibrīdo tehnoloģiju jomā, lai auto ražotājiem visā pasaulē nodrošinātu perspektīvus risinājumus ar augstu efektivitāti. Mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim strādāt kopā ar Luku de Meo un viņa Renault komandu, lai šo partnerību realizētu. Šī vienošanās stiprina mūsu apņemšanos izmantot mūsu grupas plašās tehnoloģiskās zināšanas un zīmola portfeli, lai turpinātu savu pirmatklājēju ceļojumu ilgtspējā un vērtības veidošanā, kā rezultātā tiktu sasniegta izcilība patērētājiem.”

Jaunais uzņēmums laipni pieņems partnerus un akcionārus, kurus vilinās iespēja dot savu ieguldījumu nozares vadošajām zemu un nulles emisiju ekosistēmām visā pasaulē ar pieeju “no šūpuļa līdz kapam.”

Paredzēts, ka šis pamatnolīgums iegūs formālas aprises 2023. gadā. Plašāka informācija par jauno uzņēmumu gaidāma turpmākajos mēnešos.

Par Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group ("Geely Holding") ir globāla autobūves uzņēmumu grupa, kurai pieder vairāki labi pazīstami starptautiski automobiļu zīmoli un kuras darbība aptver visu automobiļu vērtību ķēdi, sākot no pētniecības, izstrādes un dizaina līdz ražošanai, pārdošanai un apkalpošanai.

Uzņēmumu dibināja 1986. gadā tā priekšsēdētājs Ēriks Li Taidžou pilsētā Ķīnas Džedzjanas provincē, bet 1997. gadā Geely Holding uzsāka uzņēmējdarbību automobiļu ražošanas jomā, un tagad tā galvenā mītne atrodas Hangdžou, Ķīnā. Šodien Geely Holding pārvalda vairākus zīmolus, tostarp Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto un Cao Cao Mobility.

2021. gadā Geely Holding pārdeva vairāk nekā 2,2 miljonus transportlīdzekļu, no kuriem Volvo Cars pārdošanas apjoms pasaulē sasniedza 698 693 vienības, bet Geely Auto Group Honkongas biržā kotētā uzņēmuma pārdošanas apjoms bija 1 328 029 vienības.

Geely Holding nodarbina vairāk nekā 120 000 darbinieku visā pasaulē un pēdējos desmit gadus ir iekļauts Fortune Global 500 sarakstā.

Lai iegūtu vairāk informācijas par Zhejiang Geely Holding Group, lūdzu, apmeklējiet oficiālo tīmekļa vietni www.zgh.com.

Par Geely Automobile Holdings Limited

Geely Automobile Holdings Limited ("Uzņēmums" un tā meitasuzņēmumi, kopā saukti "Grupa") (SEHK akciju kods: 175) ir automobiļu ražotājs, kas koncentrējas uz pasažieru automobiļu izstrādi, ražošanu un pārdošanu.

Grupa lielāko daļu savu produktu pārdod Ķīnas tirgū un pēdējos gados ir palielinājusi pārdošanas apjomus, eksportējot arī uz citām valstīm. Grupai ir ražošanas bāzes dažādās kontinentālās Ķīnas daļās, un tajā strādā vairāk nekā 40 000 darbinieku.

Sabiedrība ir iekļauta Honkongas Fondu biržas The Stock Exchange of Hong Kong Limited ("SEHK") galvenajā sarakstā un kopš 2017. gada ir Hang Seng indeksā. Sabiedrības kontrolējošais akcionārs ir Zhejiang Geely Holding Group.

Par Renault Group

Renault Group atrodas mobilitātes veidošanas un inovāciju priekšgalā. Grupu stiprina tās alianse ar Nissan un Mitsubishi Motors, kā arī tās pieredze auto elektrifikācijas jomā. Renault Group ietilpst četri zīmoli: Renault, Dacia, Alpine un Mobilize, kas saviem klientiem piedāvā ilgtspējīgus un inovatīvus mobilitātes risinājumus. 2021. gadā Renault Group pārdeva vairāk nekā 2,7 miljonus automobiļu. Grupa nodarbina gandrīz 111 000 cilvēku, kas ik dienas īsteno uzņēmuma mērķi panākt, lai mobilitāte satuvina cilvēkus. Uzņēmums vienmēr stājas pretī izaicinājumiem un ir apņēmies sasniegt savas vērienīgās transformācijas uzstādītos mērķus. Renault Group fokusējas uz jauno tehnoloģiju un pakalpojumu attīstību, kā arī uz jaunu, vēl konkurētspējīgāku un sabalansētāku elektroauto ražošanu. Atbildot uz vides problēmām, grupas mērķis ir līdz 2040. gadam panākt oglekļa neitralitāti Eiropā. https://www.renaultgroup.com/en/