RENAULT GROUP PARAKSTA LĪGUMUS PAR RENAULT RUSSIA UN UZŅĒMUMA AKCIJU KONTROLPAKETES AVTOVAZ PĀRDOŠANU / RENAULT NORDE / Jaunumi

RENAULT GROUP PARAKSTA LĪGUMUS PAR RENAULT RUSSIA UN UZŅĒMUMA AKCIJU KONTROLPAKETES AVTOVAZ PĀRDOŠANU

Šo darījumu noslēgšanu neierobežo nekādi nosacījumi, ir iegūtas visas vajadzīgās atļaujas.


Šis līgums paredz iespēju renault group noteiktos laikos nākamo sešu gadu laikā atpirkt savu daļu AvtoVAZ.
 
 

“Šodien esam pieņēmuši grūtu, tomēr nepieciešamu lēmumu. Mēs izdarām atbildīgu izvēli attiecībā pret 45 000 mūsu darbinieku Krievijā, vienlaikus saglabājot Grupas veiktspēju un iespēju atgriezties šajā valstī nākotnē, jau citā kontekstā. Esmu drošs par Renault Group spēju vēl vairāk paātrināt uzņēmuma pārtapšanu un pārsniegt savus vidējā termiņa mērķus,” sacīja Luka de Meo (Luca de Meo), Renault Group izpilddirektors.

Kā tika izziņots 23. martā, bezskaidras naudas papildmaksa, kas atbilst konsolidētajai nemateriālo aktīvu, īpašuma, ražotnes un iekārtu un Grupas reputācijas vērtībai Krievijā, jāreģistrē 2022. gada pirmās puses rezultātos. 2021. gada 31. decembrī šī vērtība sasniedza 2195 miljonus eiro. Līdz ar to no Renault Group konsolidētajiem finanšu paziņojumiem par sešu mēnešu periodu līdz 2022. gada 30. jūnijam tiks izslēgta darbība Krievijā, un tā tiks attiecināta uz pārtrauktajām darbībām, piemērojot 5. Starptautisko finanšu pārskatu standartu prasības.

Renault Group apstiprina savu finanšu pārskatu, kas izziņots 2022. gada 23. martā.
Apsteidzot savus “Renaulution” plāna vidējā termiņa mērķus, Kapitāla tirgus dienā 2022. gada rudenī Renault Group iepazīstinās ar saviem atjauninātajiem finanšu pārskatiem un stratēģiju, pozicionējot Grupu kā konkurētspējīgu, tehnoloģiju un ilgtspējas ziņā dominējošu tirgus dalībnieku.

Par Renault Group

Renault Group atrodas mobilitātes veidošanas un inovāciju priekšgalā. Grupu stiprina tās alianse ar Nissan un Mitsubishi Motors, kā arī tās pieredze auto elektrifikācijas jomā. Renault Group ietilpst četri zīmoli: Renault, Dacia, Alpine un Mobilize, kas saviem klientiem piedāvā ilgtspējīgus un inovatīvus mobilitātes risinājumus. 2021. gadā Renault Group pārdeva vairāk nekā 2,7 miljonus automobiļu. Grupa ir pārstāvēta vairāk nekā 130 valstīs un pašlaik nodarbina vairāk nekā 160 000 darbiniekus. Uzņēmums vienmēr stājas pretī izaicinājumiem un ir apņēmies sasniegt savas vērienīgās transformācijas uzstādītos mērķus. Renault Group fokusējas uz jauno tehnoloģiju un pakalpojumu attīstību, kā arī uz jaunu, vēl konkurētspējīgāku un sabalansētāku elektroauto ražošanu. Atbildot uz vides problēmām, Grupas mērķis ir līdz 2040. gadam panākt oglekļa neitralitāti Eiropā. https://www.renaultgroup.com/en/