MEGANE E-TECH ELECTRIC SAŅEM 5 ZVAIGZNES EURO NCAP TESTĀ / RENAULT NORDE / Jaunumi

MEGANE E-TECH ELECTRIC SAŅEM 5 ZVAIGZNES EURO NCAP TESTĀ

MEGANE E-TECH

saņem 5 zvaigznes Euro NCAP testā

Jaunais Megane E-Tech electric, atbilstoši 2022. gada testēšanas protokolam, nupat Euro NCAP testos saņēmis 5 zvaigznes. Pateicoties automobiļa konstrukcijai, kas kopumā aprīkota ar septiņiem gaisa spilveniem, jaunais Megane testā ieguva 85 % no maksimāli iespējamajiem punktiem par pieaugušo pasažieru aizsardzību un 88 % par bērnu drošību. Rezultāti par neaizsargātu ceļu satiksmes dalībnieku drošību sasniedza 65 %, savukārt vadītāja drošības palīgsistēmas – 79 %.

Papildus Euro NCAP novērtētajiem elementiem, jaunais Megane E-Tech electric ir aprīkots ar inovatīvo Fireman Access funkciju, kas tapusi vairāk nekā 10 gadus ilgas Renault Group un Francijas ugunsdzēsēju sadarbības rezultātā.

Visiem jaunajiem Megane E-Tech electric uz priekšējā vējstikla ir piestiprināts kvadrātkods (QR kods). Tas paredzēts glābēju komandām, kuras, ierodoties negadījuma vietā, to noskenē un var ļoti ātri atpazīt, ka konkrētais automobilis ir elektroauto. Šis kods ļauj piekļūt arī informācijai par automobiļa uzbūvi (piemēram, kur atrodas akumulators un gaisa spilveni, vietas, kur var ātri un bez īpaša riska griezt), tādējādi ļaujot iespējamo avārijas upuri no auto izvilkt līdz pat 15 minūtēm ātrāk.

Ugunsdzēsēju piekļuve (Fireman Access) un kvadrātkods ir tikai daži no elementiem, kas Renault automobiļu lietotājiem garantē optimālu drošību. Klientu drošība uz ceļa un darbinieku drošība darbavietā ir viena no Renaulution stratēģijas ietvaros ieviestās Renault Group ilgtspējīgās attīstības galvenajām pamatnostādnēm  (kopā ar pāreju uz ekoloģiskākiem enerģijas avotiem un iekļaušanas politiku).

Apskatīt Euro NCAP testa ziņojumu

Adela KARLIŃSKA, Preses sekretāre Baltijas valstīs