Latvijas Gada auto 2021 nominācijas / RENAULT NORDE / Jaunumi

Latvijas Gada auto 2021 nominācijas

Konkursa “Latvijas Gada auto 2021” galveno titulu sīvā konkurencē ieguvusi jaunā “Škoda Octavia” (64 balles), paziņots ceturtdienas vakarā, 3. decembrī, notikušajā konkursa noslēguma TV un interneta video tiešraidē.  Turpretim “Latvijas Gada auto 2021” konkursā nominācijā “Latvijas Elektro auto 2021” uzvar Renault ZOE.

Latvijas Gada auto 2021 | 3.decembris

Uzvarētājs tika noskaidrots, žūrijai balsojot par septiņiem finālistiem, un sesto vietu ieguva Renault ZOE. Kopumā konkursam šogad bija pieteikti 25 jaunākie auto modeļi, kas pretendēja arī uz tituliem konkursa tsevišķajās nominācijās.

Kopumā, Renault jaunie modeļi plūca laurus šādās "Latvijas Gada auto 2021" nominācijās:

  • "Latvijas Gada auto 2021 Inovācijas balva" – Renault CAPTUR E-Tech Plug-in Hybrid
  • "Pilsētas apvidus auto 2021" – Renault CAPTUR
  • “Latvijas Elektroauto 2021” – Renault ZOE

 Māris Ozoliņš, “Latvijas Gada auto” konkursa organizators: “Šogad ir īpašs gandarījums pēc veiksmīgi aizvadītā konkursa, jo bija daudz izaicinājumu gan valstij kopumā, gan arī mums. Taču izdarot izmaiņas – samazinot žūrijas biedru skaitu un aktivitātes pārnesot pamatā uz vasaras mēnešiem – tika aizvadīts pilnvērtīgs “Latvijas Gada auto” konkurss. Tāpat izdevās noorganizēt tradicionālo testa dienu “Molā” ar iespaidīgu motošovu, kā arī visus Gada auto pretendentus vienkopus skaisti safotografēt Doma laukumā ar tam sekojošiem žūrijas individuālajiem testa braucieniem. Tāpat vēlamies pateikties auto marku pārstāvjiem, kuri šajā sarežģītajā gadā izrādīja lielu aktivitāti un kopumā spējām pulcēt 25 pretendentus, un šāds automobiļu skaits ir salīdzināms arī ar dažiem citiem iepriekšējiem konkursa gadiem. No pasaules tendencēm lokālajā konkursā redzam elektromobiļu pieplūdumu – no 25 pretendentiem septiņi bija tieši simtprocentīgi elektriski.”

Tā kā elektromobilitāte iegūst aizvien lielāku popularitāti, Renault oficiālais pārstāvis piedāvā Renault hibrīdus, kuru tehniskie risinājumi izmantoti Formula 1. Aicinām atklāt sev elektromobilitāti un īpašu braukšanas prieku ar jaunajiem Renault CLIO, CAPTUR vai MEGANE hibrīda modeļiem un jauno Renault ZOE elektromobili, izmantojot Renault First Edition īpašās sērijas iepazīšanās piedāvājumu.

Apskatīt piedāvājumu

Kopumā konkursā bija pieteikti 25 jaunākie auto modeļi. Konkursam varēja pieteikt tikai jaunākos auto modeļus, kas Latvijas tirgū nonākuši pēc 2019. gada 1. oktobra. Finālā iekļuva septiņi pretendenti, kuri saņēma vislielāko žūrijas balsu skaitu pēc "Lielā testa brauciena", kas norisinājās novembrī. “Latvijas Gada auto” konkurss šogad notika 23. reizi savā pastāvēšanas vēsturē.

 

Konkursā "Latvijas Gada auto 2021" bija pieteikti 25 jaunākie automobiļi Latvijā: "Alfa Romeo Stelvio", "Audi e-tron Sportback", BMW 5. sērija, "Citroën C3", "Citroën C5 Hybrid", "Ford Puma", "Honda e", "Hyundai i30 Wagon", "Kia e-Niro", "Kia Sorento", "Kia XCeed PHEV", "Land Rover Defender", "Mercedes-Benz GLB", "Mini Cooper SE", "Nissan Juke", "Peugeot 2008", "Peugeot e-2008", "Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid", "Renault Zoe", "SEAT Ateca", "SEAT Leon", "Škoda Octavia", "Toyota Yaris Hybrid", "Volkswagen Golf" un "Volkswagen ID.3".

Pieteikties jaunumu saņemšanai