RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: POPKULTŪRAS IKONA / RENAULT NORDE / Jaunumi

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: POPKULTŪRAS IKONA

“Mīļākais” dizains, apburoša un vienkārša elektriskās un digitālās tehnoloģijas pieredze, vietēja, atbildīga un apļveida ražošana…

Divvirzienu lādētājs ar V2L (Vehicle-to-Load) un V2G (Vehicle-to-Grid) funkciju. Akumulatori ar jaudu līdz 52 kWh un darbības rādiusu līdz 400 kilometriem saskaņā ar WLTP.

Unikāls un emocionāls dizains

Renault klāstā unikālais gaismas paraksts veidots no diviem taisnstūriem ar noapaļotiem stūriem, kas novietoti uz priekšējā bufera – tajā pašā vietā, kur atradās Renault 5 Turbo miglas lukturi. Peldošs raksts ar tādu pašu taisnstūra efektu ir iegravēts priekšējo LED lukturu stiklā.

Lielie 18" riteņi ir visās versijās un ir galvenais elements, kas nodrošina Renault 5 E-Tech electric nevainojamās proporcijas. 195/55 R18 riepām Evolution versijā ir dekoratīvie diski, savukārt Techno un Iconic Cinq aprīkojuma versijām – viegmetāla  diski.

Krāsaina jumta apdare.

Vertikāli aizmugurējie lukturi.

Renault 5 E-Tech Electricizmanto oriģinālā Renault 5 avangarda dizainu, daudzpusību un ekonomiju.

Interjers

Vadītāja un pasažieru sagaidīšana īpaši uzmanīga.

Sēdekļu pārsteidzoši modernais dizains tapis, tiešā veidā iedvesmojoties no ikoniskā R5 Turbo – tā H formas elementi ir atgādinājums par to, ka Renault septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados šajā jomā bija ārkārtīgi inovatīvs.

 

Divdaļīgais horizontālais ekrāns Renault 5 E-Tech salonam piešķir mūsdienīgu, priecīgu augsto tehnoloģiju izskatu. Pirmais ekrāns, kurš vērsts pret vadītāju, ir 10,1 collas digitālais vadības panelis (zemākās klases modeļos ir 7 collu ekrāns vienā līmenī ar paneli), kurā redzama visa informācija par braucienu – to var skatīt piecos dažādos ekrānskatos.

Renault 5 E-Tech electric ir aprīkots ar jaunākās paaudzes OpenR Link sistēmu ar integrētu Google, ko papildina vairāk nekā 50 aplikācijas un praktiski pakalpojumi, piemēram, elektriskās uzlādes integrēšana plānotajā maršrutā.

Skaties VIDEO

Renault Group ir apņēmusies ražot Renault 5 E-Tech electric – un arī tā akumulatoru – Francijā, sākot no 2025. gada. Automobiļi un akumulatori tiks salikti Duē (Douai) rūpnīcā, kura bija viena no sākotnējā Renault 5 ražotnēm. Motors (elektriskā iekārta, reduktors, energoelektronika) tiks ražots Klē (Cléon), savukārt Duē Gigafactory (Envision AESC partnerība) ražotie moduļi taps, sākot no 2025. gada vasaras. Līdz 2030. gadam šo moduļu oglekļa dioksīda pēda būs par 35 % mazāka, nekā ZOE.

VADĪTĀJA PALĪDZĪBAS UN DROŠĪBAS SISTĒMAS

ACTIVE DRIVER ASSIST

Regulē ātrumu atkarībā no ceļa un satiksmes apstākļiem. Lēnā satiksmē automobilis automātiski apstājas un atsāk kustību.

AKTĪVA AVĀRIJAS BREMZĒŠANA

Brīdina un iejaucas, lai izvairītos no gājējiem, divriteņu un citiem transportlīdzekļiem. Sistēma palīdz labāk kontrolēt apkārtni.

PARKOŠANĀS PALĪGS

Izmanto skaņas un vizuālos signālus, lai brīdinātu par šķēršļiem priekšā, aizmugurē vai sānos.

DROŠAS IZKĀPŠANAS BRĪDINĀJUMS

Kad apstājaties un jūs vai pasažieris atver durvis, tas bīdina par briesmām, ja pēkšņi parādās cits transportlīdzeklis.

VADĪTĀJA MODRĪBAS BRĪDINĀJUMS

Pastāvīgi uzrauga un novērtē vadītāja rīcību. Ja braucējs kļūst neuzmanīgs, sistēma iesaka paņemt pārtraukumu.

…un vēl Renault 5 divdesmit uzlabotas braukšanas palīgsistēmas, kā arī Renault izstrādātas ierīces, kas palīdz braukt efektīvāk.