JAUNAIS RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC / RENAULT NORDE / Jaunumi

JAUNAIS RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC

Megane pavēra ceļu, un tagad ir pienākusi Scenic kārta pārradīt sevi no jauna un kļūt par Renault jaunās paaudzes elektromobiļu līderi. Jaunais Scenic E-Tech electric ir projektēts ģimenēm un viņu vajadzībai pārvietoties brīvi un droši. Tas plūstoši iekļaujas Renaulution stratēģiskajā plānā – tas ir elektrisks, moderns, pilns noderīgu un intuitīvu tehnoloģiju, turklāt izstrādāts ilgtspējīgākā veidā. Šis ir pirmais sērijveida automobilis, kurā koncentrēti īstenots Renault Group mērķis kļūt par nākamās paaudzes automobiļu ražotāju, kas iestājas par godīgu pārtapšanu. Tas iemieso Grupas jauno ilgtspējas stratēģiju un šīs stratēģijas trīs pamatprincipus: vide, drošums un iekļaušana.

27 evolūcijas gadi

Renault veido Scenic vēsturi jau 27 gadus. Tas radās 1996. gadā (piecus gadus pēc konceptautomobiļa ar šādu pašu nosaukumu atklāšanas 1991. gadā) un radīja revolūciju tirgū, kļūstot par pirmo kompakto daudzfunkcionālo automobili Eiropas autobūves vēsturē. Tā nosaukums ir saīsinājums teikumam “Safety Concept Embodied in a New Innovative Car” (Drošības koncepcija, kas iemiesojusies jaunā inovatīvā automobilī). Ģimenes, viņu ceļošanas paradumi, vēlēšanās mazināt savu ietekmi uz vidi un tiekšanās pēc drošības gadu gaitā ir attīstījušās, un Scenic ir mainījies kopā ar tām – dažkārt pat esot soli priekšā. Tagad tam ir pilnībā elektriska piedziņa un tas pārveido C segmenta automobiļus ģimenēm, aicinot ceļā, vienlaikus saglabājot savu novatorisko un ģimenēm draudzīgo būtību. Scenic vienmēr ticis projektēts kā mājsaimniecības galvenais automobilis tāliem braucieniem nedēļas nogalēs un atvaļinājumā. Tas joprojām tāds ir ar savu vairāk nekā 620 km sniedzamību WLTP režīmā. Tas ir pirmais ilgtspējīgāk projektētais elektroautomobilis, turklāt gādā gan par savu pasažieru labklājību, gan par pasauli ap to. Rītdienas ģimenes automobilis ir klāt jau tagad.

Galvenokārt ģimenes automobilis

Tas ir būvēts uz Alianses izstrādātās CMF-EV platformas un projektēts visai drosmīgi – garenbāze šai kategorijai ir relatīvi maza, tomēr plašums ir nepieredzēts. Tam ir kompakts akumulators (nodrošina līdz pat 87 kWh), kas atbrīvo vietu automobilī, lai maksimāli varētu izmantot tā nevainojamās proporcijas. Dzinējs nodrošina līdz pat 160 kW (atbilst 220 ZS), tādēļ šis automobilis ir veikls, dzīvīgs un piemērots ikvienam braucienam. Iekšpusē tas ir ērts visiem pasažieriem. Plakanais jumts un 2,78 m garā garenbāze nodrošina plašumu. Ir daudz vietas gan pasažieriem (tostarp 278 mm rādiuss ceļgalu augstumā aizmugurējā rindā), gan bagāžai (545 l bagāžas nodalījumā). Inovatīvais Solarbay stikla jumts ar necaurredzamības funkciju un Ingenious roku balsts papildina vispusīgo ērtību klāstu.

OpenR Link multivides sistēmā ir vairāk nekā 50 lietotņu, lai varat bez grūtībām saplānot ceļojumu un baudīt to kopā ar visiem saviem ceļabiedriem. Tā raksturīgā skaņu virkne ir unikāla – tapusi neparastā komandas darbā ar komponistu Žanu-Mišelu Žāru (Jean-Michel Jarre).

Turklāt jaunais Scenic E-Tech electric būs pirmais automobilis Renault klāstā, kurā ietverta Esprit Alpine aprīkojuma versija, kas piešķir mundru un sportisku noskaņu. Tas jau kopš pirmsākumiem tiek ražots Duē (Douai) rūpnīcā (ElectriCity) un nonāks tirgū 2024. gada sākumā.

Pirmais ilgtspējīgāk projektētais ģimenes automobilis

Veidojot nākamās paaudzes autobūves uzņēmumu, jāspēj no jauna paraudzīties uz automobiļiem un to, kā tos izmantojam, tādējādi inovatīvu, ilgtspējīgāku un drošāku mobilitāti padarot pieejamu iespējami lielākam skaitam cilvēku. Tas nozīmē arī samazināt automobiļu ietekmi uz vidi visā to dzīves ciklā – gan projektēšanas un ražošanas laikā, gan, braucot pa ceļiem, gan pēc kalpošanas laika beigām, proti, “no šūpuļa līdz kapam”. Piektā Renault Scenic paaudze aicina iepazīt jaunu vīziju par mobilitāti. Gudrāks patēriņš un atbildīgāka ražošana pamazām kļūst par normu. Īstenojot savu Mērķi un Renaulution stratēģisko plānu, Renault Group kļūst par nākamās paaudzes tehnoloģiju uzņēmumu, kas tiecas radīt gan ekonomisko, gan vides un sociālo vērtību, turklāt apņemoties sasniegt neitrālu oglekļa dioksīda izmešu bilanci Eiropā līdz 2040. gadam un pasaulē līdz 2050. gadam. 2022. gada ChangeNOW samitā dekarbonizācijas pirmrindnieks Renault atklāja savu Scenic Vision konceptautomobili, parādot zīmola mērķi radīt ilgtspējīgākus, novatoriskus automobiļus. Šodien šī vīzija sāk materializēties ilgtspējīgāk projektētā pilnībā elektriskā ģimenes automobilī – jaunajā Scenic E-Tech electric.

Šis pilnībā elektriskais ģimenes automobilis ir atjautīgāks, plašāks un laikmetam atbilstošāks nekā jebkad. Tas ilgtspējīgu attīstību un drošību paceļ jaunā līmenī. Jaunais Scenic E-Tech electric tiek salikts Francijā, ElectriCity rūpnīcā Duē, un veido jaunu ceļu uz zaļāku, drošāku un inovatīvāku mobilitāti. Arī tā dzinējs ir ražots Francijā – Megafactory rūpnīcā Klē (Cléon). Līdz pat 24 % no šī automobiļa materiāliem ir atkārtoti pārstrādāti, un 90 % no tā masas – ieskaitot akumulatoru – ir rūpnieciski atkārtoti pārstrādājama saskaņā ar Direktīvas 2005/64/EK noteikumiem. Līdz ar to ir sācies ceļojums uz jaunu, drošāku un atbildīgāku mobilitāti!

 

"1996. gadā Scenic bija jauns objekts, kas no jauna izgudroja noteikumus un modernizēja ģimenes automašīnas. Šo ceļu turpina arī jaunais Scenic E-Tech elektroauto. Tas ir universāls elektromobilis, kura pamatā ir ilgtspējības princips un kurš spēj veikt lielus attālumus. Tas piedāvā iespaidīgas ietilpības salonu, vienlaikus saglabājot kompaktumu, spilgtumu, komfortu un mūsdienīgu savienojamību." Fabriss Kambolivs (Fabrice Cambolive), Renault zīmola izpilddirektors

 

“Jaunais Scenic E-Tech electric ir radīts efektivitātei, pieejamībai un ilgtspējīgai iekļaušanai vidē. Tas ir veidots tā, lai ģimenes varētu ceļot brīvi, droši un atbildīgāk. Tas iemieso Renault zīmola jauno dizaina valodu. Dāsni izliektā virsma rada iespaidu par vitālu, humānistisku zīmolu, savukārt asās, precīzās līnijas kombinācijā ar daudzajām tehnoloģiskajām detaļām šo automobili virza modernā un savienotā pasaulē.” Žils Vidāls (Gilles Vidal), Renault zīmola dizaina nodaļas viceprezidents