RENAULT E-TECH TOUR 2023: JAUNĀKO HIBRĪDA UN ELEKTRISKO MODEĻU PREZENTĀCIJA / RENAULT NORDE / Jaunumi

RENAULT E-TECH TOUR 2023: JAUNĀKO HIBRĪDA UN ELEKTRISKO MODEĻU PREZENTĀCIJA

Pasākuma mērķis ir veicināt elektromobilitātes popularitāti. Eiropas elektrisko automobiļu tirgus celmlauzim un līderim Renault ir vairāk nekā desmit gadu pieredze šajā jomā, ko pierāda 10 miljardi kilometru, ko ir nobraukuši vairāk nekā 400 000 pārdoto elektromobiļu.

Latvijā pasākums “Renault E-Tech Tour 2023” norisināsies no 21. līdz 23. septembrim tirdzniecības centrā Akropolē, Rīgā.

“Renault E-Tech Tour 2023” pasākuma laikā būs iespējams iepazīties ar Renault jaunāko elektrisko modeļu klāstu – Megane E-Tech electric un hibrīdmodeļiem Austral E-Tech full hybrid un Clio E-Tech full hybrid.

E-Tech full hybrid tehnoloģiju aizsargā vairāk nekā 150 patentu pieteikumu. Tā balstās uz Renault bagāto pieredzi Formulā 1, it īpaši enerģijas atgūšanas jomā. Tehnoloģija nodrošina lielāku dinamiku apvienojumā ar lielāku energoefektivitāti.

Lielākā atrakcija būs iespēja veikt izmēģinājuma braucienus ar Renault automašīnām. Austral E-Tech un Clio E-Tech hibrīdversijas piedāvā iespēju braukt pilsētā elektriskā režīmā, apvienojot braukšanas prieku ar mazāku degvielas patēriņu un zemāku CO2 izmešu daudzumu.

Prezentāciju papildinās modelis ar kompaktu hečbeka siluetu, krosovera aprisēm, izteiksmīgu aizmuguri, sportisku, slīpu jumta līniju un 20’’ lietajiem diskiem, kas rada vēl nebijušu veidolu – tas ir elektriskais Megane E-Tech – jaunāko tehnoloģiju izmantošanas rezultāts. Šis elektromobilis ir aprīkots ar viedo uzlādes sistēmu, un nākotnē, pateicoties “vehicle-to-grid” (V2G) tehnoloģijai, vajadzības gadījumā tas arī varēs nodot daļu enerģijas tīklam. Šī automašīna ir savienota ar pasauli, kā arī integrēta gan lietotāju elektriskajā, gan digitālajā ekosistēmā.

Elektromobiļi var mainīt mūsu pilsētas, jo to ekspluatācija nerada piesārņojumu un troksni. Lai šis efekts būtu jūtams, protams, ir vajadzīgs laiks un lielāks šādu transportlīdzekļu lietošanas mērogs, taču šī tendence jau ir redzama visā pasaulē. Renault ir Eiropas elektromobiļu tirgus celmlauzis un līderis, savukārt Renault ZOE ir vispārdotākais elektromobilis Eiropā, kas padara mūs par svarīgu šī procesa sastāvdaļu. “Renault E-Tech Tour” ietvaros mēs vēlamies apmeklēto pilsētu iedzīvotājiem parādīt mūsu modernākos risinājumus elektrificēto E-Tech piedziņas sistēmu jomā, kā arī parādīt, ka Renault E-Tech automašīnu lietošana ir vienkārša un patīkama – skaidro Andžejs Gemra, Renault eksperts elektromobiļu jomā.