RENAULT BALTIJAS VALSTĪS: PIRMĀ VIETA VIEGLĀ KOMERCTRANSPORTA SEGMENTĀ, PIEAUG ELEKTROAUTOMOBIĻU PĀRDOŠANAS APJOMI / RENAULT NORDE / Jaunumi

RENAULT BALTIJAS VALSTĪS: PIRMĀ VIETA VIEGLĀ KOMERCTRANSPORTA SEGMENTĀ, PIEAUG ELEKTROAUTOMOBIĻU PĀRDOŠANAS APJOMI

RENAULT MASTER IR SAGLABĀJIS LĪDERA POZĪCIJU SAVĀ SEGMENTĀ UN BALTIJAS VALSTU KOMERCTRANSPORTA TIRGŪ. POPULĀRS IR ARĪ RENAULT TRAFIC, KAS IR SAVA SEGMENTA LĪDERIS.


2022. gadā Baltijas valstīs tika reģistrēti 4363 Renault vieglie un komerciālie automobiļi, nodrošinot zīmolam ceturto vietu Baltijas valstu tirgū.

Renault elektrificēto automašīnu (HEV, PHEV, BEV) pārdošanas apjomi, salīdzinājumā ar 2021. gadu, ir palielinājušies par trešdaļu, E-Tech klāstam aizņemot 22% no produktu klāsta.

Renault turpina ieviest jaunu zīmola identitāti, turpretī šī gada beigās parādīsies Renault Clio un Renault Arkana 2024. gada versijas.

2022. gadā Renault piekto reizi kļuva par komerctransporta tirgus līderi Baltijas valstīs, ieņemot pirmo vietu Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Kopumā reģistrēti 2 258 Renault vieglā komerctransporta automobiļi, kas atbilst 23,8% tirgus daļai.

Renault Master jau gadiem ir komerctransporta automobiļu līdz 3,5 tonnām līderis. 2022. gadā reģistrēti jau 1587 šī modeļa automobiļi. Mikroautobusu segmenta līderis ir Renault Trafic Passenger, kas sastāda 26% daļu. Vidējo furgonu segmentā Renault Trafic ierindojies pirmajā vietā ar 17,8% tirgus daļu, savukārt furgonu segmentā Renault Express Van ieņēmis ceturto vietu.

2022. gadā Baltijas valstīs tika reģistrēti 4 363 Renault vieglie un komerciālie automobiļi. Tas nodrošina Renault ceturto vietu Baltijas valstu tirgū ar 6% tirgus daļu.  2022. gadā pārdoti 2 105 Renault vieglie automobiļi. Renault ierindojās TOP8 mazumtirdzniecībā pārdotāko vieglo automobiļu (par vienu vietu augstāk, salīdzinot ar 2021. gadu).

Renault Arkana (458 vienības) joprojām ir populārākais vieglo automobiļu segmenta modelis, kam seko Renault Captur ar 348 reģistrētām vienībām. (20,1% no pārdošanas apjoma ir hibrīda versijas). Populārs ir arī Renault Clio, kas savā segmentā ieņēmis ceturto vietu.

Pēc pārdošanas apjomiem Renault ieņem trešo vietu elektromobiļu tirgū Eiropā un otro vietu pilno hibrīdautomobiļu tirgū Eiropā. Baltijas valstu rezultāti liecina, ka Renault elektrificēto automobiļu (HEV, PHEV, BEV) pārdošanas apjomi pagājušajā gadā pieauga par trešdaļu. Renault E-Tech klāsta daļa zīmola kopējā produktu klāstā ir 22%. Renault piedāvā plašu elektrisko un hibrīdo vieglo automobiļu klāstu, tostarp pilnībā elektrisko ZOE E-Tech electric un Megane E-Tech electric, kā arī hibrīdās automašīnas: Clio E-Tech full hybrid, Captur E-Tech full hybrid, Megane Grandtour E-Tech plug-in hybrid un Arkana E-Tech full hybrid. Komerctransporta klāstu arī papildina jauni elektriskie modeļi: Kangoo Van E-Tech electric un Master E-Tech electric.

PAR RENAULT

Renault – vēsturisks mobilitātes zīmols un elektrisko transportlīdzekļu līderis Eiropā – vienmēr ir izstrādājis inovatīvus automobiļus. Ar stratēģisko plānu “Renaulution” Renault ir uzsācis vērienīgu, jaunu vērtību radošu transformāciju, virzoties uz konkurētspējīgāku, līdzsvarotāku un elektrificētāku automobiļu klāstu. Tā mērķis ir iemiesot mūsdienīgumu un inovatīvas tehnoloģijas enerģijas mobilitātes pakalpojumu jomā automobiļu nozarē un arī ārpus tās. Renault Group Baltijas valstīs ir izveidojusi tīklu, kurā ietilpst 26 Renault autorizēti autosaloni un servisa punkti, kā arī trīs PRO+ ekspertu saloni un servisa punkti, kas paredzēti juridisko personu apkalpošanai.