ŪDEŅRAŽA REVOLŪCIJA IR SĀKUSIES. CEĻĀ DODAS HYVIA – RAŽOTS FRANCIJĀ / RENAULT NORDE / Jaunumi

ŪDEŅRAŽA REVOLŪCIJA IR SĀKUSIES. CEĻĀ DODAS HYVIA – RAŽOTS FRANCIJĀ

ŪDEŅRAŽA REVOLŪCIJA IR SĀKUSIES, UN HYVIA JAU IR CEĻĀ. 

HYVIA nesen apstiprināts kā dalībnieks nozīmīgā projektā visas Eiropas interesēs – “Hy2Tech”. Tas ir milzu solis turpmākajā attīstībā.

HYVIA apskatei piedāvā arī savus prototipus Master City Bus H2-TECH un Master Chassis Cab H2-TECH, kas nonāks uz ceļiem nākamgad, kā arī H2 uzpildes stacijas un kurināmā elementa prototipu.

“HYVIA ir cilvēcisks, tehnoloģisks un industriāls piedzīvojums, kas, kopš tā izveidošanas pirms mazliet vairāk kā pirms gada, strauji virzās uz priekšu pretī lieliem izaicinājumiem. Te nu mēs esam Mondial de l’Auto – lielā un nozīmīgā starptautiskā auto izstādē, lepni iepazīstinot ar viena no mūsu ūdeņraža automobiļiem Renault Master Van H2-TECH sērijveida modeli. Mūsu H2 furgonu ražo Francijā, un arī HYVIA atrodas Francijā. Šis automobilis dodas ceļā pa Eiropu. Pirms divām nedēļām HYVIA tika atzīts par vienu no 10 apstiprinātajiem projektiem Francijā, nozīmīga projekta visas Eiropas interesēs dalībnieku. Ūdeņraža revolūcija ir sākusies. Tā kā pašlaik ir nepieciešama steidzama pāreja uz jauniem enerģijas avotiem, aizvien vairāk stratēģisko partneru uzsāk testa posmus ar mūsu ūdeņraža automobili. Mēs turpinām izmantot mūsu ūdeņraža ekosistēmu mūsu HYVIA rūpnīcā Flē (Flins), paātrinot mūsu kurināmā elementu salikšanas un testēšanas līniju, kā arī turpinot ierīkot uzlādes staciju līniju. Tiek uzstādīts mūsu pirmais elektrolīzers. Apsveicam HYVIA komandu!” Davids Olderbaks (David Holderbach), HYVIA izpilddirektors. 

HYVIA atklāj Master Van H2-TECH sērijveida versiju, kas ir ražota Francijā un jau dodas ceļā

  • Galvenās priekšrocības: nekādu izmešu, uzpildes ilgums piecas minūtes un 400 km sniedzamība.
  • Master Van H2-TECH ir liels ar ūdeņradi darbināms furgons ar kravas nodalījuma tilpumu 12 m3, kas pielāgots preču un paku transportēšanai un atbilst profesionāļu vajadzībām intensīvai lietošanai. Tam ir 30 kW kurināmā elements, 33 kWh akumulators un tvertnes ar 6,4 kg ūdeņraža (4 tvertnes pa 1,6 kg).
  • Vēl kāda nozīmīga šī furgona īpašība – tā augstums kravas zonā ir 1,80 m, tādēļ tajā var nostāties pilnā augumā, atvieglojot preču un paku sakārtošanu un piegādi.
  • Stendā Master Van H2-TECH ir aplūkojams kopā ar ūdeņraža uzpildes staciju un kurināmā elementa prototipu, kā arī FORVIA H2 tvertņu demonstratoru. Šajā demonstratorā attēlota ūdeņraža tvertņu iekļaušana transportlīdzeklī. FORVIA ir HYVIA stratēģiskais partneris un arī dalībnieks nozīmīgā projektā visas Eiropas interesēs.
  • Master Van H2-TECH tiek ražots Francijā – automobili ražo Batijī (Batilly) rūpnīcā, kurināmā elementa salikšana un testēšana notiek Flē (Flins) HYVIA rūpnīcā, savukārt kurināmā elementa iekļaušana notiek Grecā-Armanviljē (Gretz-Armainvilliers) netālu no Parīzes.
  • Jau uzsākta rezervēšana 2023.gadam - HYVIA jaunajā tīmekļa vietnē www.hyvia.eu

HYVIA ir dalībnieks nozīmīgā projektā visas Eiropas interesēs – “Hy2Tech”

  • Tas ir milzu solis turpmākajā attīstībā.
  • HYVIA saņems Francijas valdības atbalstu vairāku transportlīdzekļu paaudžu izstrādei, kā arī 2022. gada martā atklātās kurināmā elementu rūpnīcas paplašināšanai.
  • Dalība nozīmīgā projektā visas Eiropas interesēs ļaus veidot sadarbību ar daudziem citiem Francijas un Eiropas uzņēmumiem, kas iesaistīti šajā nozarē.

HYVIA uzsāk testēšanu sadarbībā ar inovatīviem un vērtīgiem partneriem

  • Parīzes auto izstādē HYVIA paziņoja par sadarbību ar vēl citiem stratēģiskiem partneriem: AIRBUS un Alpine F1 Team, kas nodrošinās loģistikas vajadzības.
  • Septembrī izstādē IAA Transportation Hanoverē HYVIA paziņoja par pirmajiem sadarbības partneriem pilotposmā:
    • Francijā tie ir: CHRONOPOST – Francijas vadošais eksprespiegādes uzņēmums, ENGIE – pasaules līderis energoapgādē ar mazu oglekļa dioksīda izmešu daudzumu un saistītajiem pakalpojumiem, ORANGE – viens no telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju līderiem Francijā un visā pasaulē, kā arī EQUANS – pasaules līderis multitehnisko pakalpojumu jomā;
    • Vācijā: HAMBURGER HAFEN UND LOGISTIK AG – liels Eiropas loģistikas uzņēmums, PACKETA – digitālā platforma e-komercijai un risinājumi paku piegādei visā pasaulē, kā arī MAXIMATOR HYDROGEN GmbH – vadošais ūdeņraža uzpildes staciju un H2 tehnoloģiju nodrošinātājs un attīstītājs.

HYVIA sagatavo nākotni

  • Izstādē apskatāms arī Master City Bus H2-TECH prototips. Tas ir pilsētas mikroautobuss, kurā var pārvadāt līdz 15 pasažieriem; tas ir ideāli piemērots uzņēmumiem, pašvaldībām un vietējiem sabiedriskajiem pakalpojumiem.
    • Šī mikroautobusa izplatīšanas tīkla aprises tiek veidotas sadarbībā ar tādiem partneriem kā PVI (Francija), ELLOR (Zviedrija, Norvēģija un Somija), TRIBUS (Vācija, Nīderlande, Dānija, Beļģija un Luksemburga) un QIBUS (Itālija).
    • Pirmie pilotklienti: RATP Dev – nozīmīgs uzņēmums pasažieru transporta nozarē Eiropā, B.E. GREEN – autobusu ar nulli izmešu nomas uzņēmums Francijā, MILLA – autonomo autobusu pionieris Francijā un STROOMLIJN – sabiedriskā transporta speciālists Nīderlandē.
  • Izstādē tika parādīts arī Master Chassis Cab H2-TECH prototips. Šī versija sniedz plašas individuālu pārveidojumu iespējas – projektu kļūst aizvien vairāk, tostarp arī versijas ar saldētavu, pašizgāzēju, cisternu vai lielu tilpumu.
  • Visbeidzot, tomēr ne mazāk nozīmīgs stratēģisks elements mūsu ekosistēmā – tiek veidots tehniskās apkopes tīkls, apmācot pilotizplatītājus Eiropā.

Drīzumā HYVIA rūpnīcā Flē netālu no Parīzes tiks ieviesti citi jaunumi:

  • kurināmā elementu salikšanas un testēšanas līnijas paātrināšana;
  • jau izveidota H2 staciju salikšanas un testēšanas līnija;kā arī pirmais 1 MW elektrolīzers.

Kontaktinformācija medijiem

Isabela Behara (Isabelle Behar)
HYVIA komunikāciju direktore
+33 6 08 71 63 31
isabelle.behar@hyvia.eu

Par HYVIA

“HY” – tas nozīmē ūdeņradi, “VIA” – tas ir ceļš – HYVIA bruģē jaunu ceļu mobilitātei bez oglekļa dioksīda izmešiem, izmantojot ūdeņraža mobilitātes risinājumus. HYVIA tika izveidots 2021. gadā. Tas ir kopuzņēmums, kas vienādās daļās pieder Renault Group – autobūves nozares dominējošam spēlētājam – un Plug Power – pasaules līderim gatavo ūdeņraža un kurināmā elementu risinājumu jomā. Atrodoties Francijā, HYVIA Eiropas tirgiem piedāvā gatavu un unikālu ekosistēmu, kurā ir vieglais komerctransports ar kurināmā elementiem, ūdeņraža uzpildes stacijas, ūdeņraža bez oglekļa piegāde, finanšu pakalpojumi un autoparku apkope.
https://www.hyvia.eu

Par Renault Group

Renault Group atrodas mobilitātes veidošanas un inovāciju priekšgalā. Grupu stiprina tās alianse ar Nissan un Mitsubishi Motors, kā arī tās pieredze auto elektrifikācijas jomā. Renault Group ietilpst četri zīmoli: Renault, Dacia, Alpine un Mobilize, kas saviem klientiem piedāvā ilgtspējīgus un inovatīvus mobilitātes risinājumus. 2020. gadā Renault Group pārdeva vairāk nekā 2,7 miljonus automobiļu. Grupa ir pārstāvēta vairāk nekā 130 valstīs un pašlaik nodarbina vairāk nekā 111 000 darbiniekus. Uzņēmums vienmēr stājas pretī izaicinājumiem un ir apņēmies sasniegt savas vērienīgās transformācijas uzstādītos mērķus. Renault Group fokusējas uz jauno tehnoloģiju un pakalpojumu attīstību, kā arī uz jaunu, vēl konkurētspējīgāku un sabalansētāku elektroauto ražošanu. Atbildot uz vides problēmām, grupas mērķis ir līdz 2040. gadam panākt oglekļa neitralitāti Eiropā.
https://www.renaultgroup.com

Par Plug

Plug veido ūdeņraža ekonomiku kā pasaulē vadošais daudzpusīgu ūdeņraža kurināmā elementu gatavo risinājumu piegādātājs.

Plug ir izvietojis vairāk nekā 50 000 kurināmā elementu sistēmu, izstrādājis un uzbūvējis 165 uzpildes stacijas, kuras katru dienu izsniedz vairāk nekā 70 tonnas ūdeņraža, un ir tehnoloģiju līderis ekoloģiskos ūdeņraža risinājumos, izmantojot elektrolīzi. Plug Eiropā ir vairāk nekā 10 gadus, un tam ir nozīmīga ietekme ūdeņraža mobilitātē uz galvenajiem Eiropas rūpnieciskajiem, loģistikas klientiem un transportlīdzekļu ražotājiem. Plug ir ierīkojis vairākas protonu apmaiņas membrānas (PEM) tehnoloģijas elektrolīzes iekārtas Vācijā, Francijā, Nīderlandē un Portugālē. Uzņēmums ir izvietojis vairāk kurināmā elementu sistēmas elektromobilitātei, nekā jebkurš cits visā pasaulē.
https://www.plugpower.com