Līdz ar epidemioloģiskās drošības pasākumu ieviešanu, kas skar arī ēdināšanas iestāžu darbību, cilvēki aizvien biežāk ēdienus iegādājas līdzņemšanai. Tomēr tam nevajadzētu mudināt autovadītājus ēst vai dzert pie auto stūres, jo maltītes ieturēšana braukšanas laikā var novērst autovadītāja uzmanību un izraisīt ceļu satiksmes negadījumu.
Malkot kafiju vai ēst kartupeļus autovadīšanas laikā ir bīstami
Pašlaik kafejnīcās nav iespējams ieturēt maltīti vai nobaudīt dzērienus uz vietas. Šis aizliegums īpaši ietekmē ceļotājus, kuriem bieži vien nav citas iespējas, kā apēst nopirktos produktus automašīnā. Tomēr to nevajadzētu darīt vienlaikus ar automašīnas vadīšanu, jo sekas šādai rīcībai var būt krietni nopietnākas par mašīnas salona tīrīšanu.
"Vadot automašīnu, nekādā gadījumā nevajadzētu ieturēt maltīti. Kad autovadītājs ēd ēdienus, piemēram, ar atsevišķos trauciņos pievienotu mērci vai virtuļus ar glazūru, vai kūciņas, viņš automātiski novērš uzmanību no ceļa. Autovadītājs tā vietā, lai skatītos uz ceļu, cenšas nenosmērēt sevi un automašīnas salonu ar ēdienu. Arī dzērieni ir bīstami, īpaši karstie, jo tie var izšļakstīties un applaucēt vadītāju, kurš vairs nespēs pienācīgi vadīt savu transportlīdzekli,” skaidro Ādams Bernards, Renault Drošas braukšanas skolas mācību direktors.
Arī ēdiena turēšana vienā rokā, ar otru vadot auto, ir bīstama, jo tādējādi ievērojami tiek samazināta manevrēšanas iespēja. Pēkšņa šķēršļa parādīšanās gadījumā tam var būt tādas pašas sekas kā sarunai pa tālruni, turot to rokā. Ar frī kartupeļu, burgeru vai kūciņas ēšanu vajadzētu nogaidīt, līdz esam nokļuvuši mājās. Ja dodamies garākā braucienā, tad, lai ieturētos, vajadzētu apstāties tam piemērotā vietā ceļa malā vai autostāvvietā. Tāpat svarīgi ir atcerēties, ka pēc smagas, bagātīgas maltītes var rasties miegainības sajūta, kas negatīvi ietekmē spēju vadīt transportlīdzekli. Tādēļ ceļojuma maltītēm labāk izvēlēties veselīgus un vieglus produktus.